top of page

Креативном инспирацијом од игре до професије - октобар

Updated: Oct 21, 2022

Наш дневник и радионице


Старији разреди су нам у току Дечје недеље били активнији онлајн, у Гугл учионици, радове су доносили и у школу.


Оно што је обележило прошлу седмицу од 3. до 7. октобра је рад наше Еме, наследнице дигиталног чаробњака Лазара. Тема осмисли причу на основу слика на коцкицама "Покрени причу" Ему је одвела до Планета. Ево и видеа о томе:



Ема је инспирисала и Вању, па добијам рад са Планетама и од ње. Сада сам Вању питала и које су јој омиљене, јер циљ нам је да откријемо оно што волимо па да од игре стигнемо и до професије:





У току су радионице од 10. до 14. октобра. Прва је у 3/1 одељењу учитељице Драгане Митровић. Деца желе да уче и француски, присуствује цело одељење, преслатки су.

Понављали смо реченице из представљања и поздрављања:

Bonjour

Je m'appelle ...

Ça va?

Ça va bien?

Ça va.


Певали смо дивну песмицу за малишане, повезали са православљем, веронауком, говорили о монасима, јутарњој литургији, звоњењу и позиву на литургију.


Говорили су ми шта је то креативност и машта, шта је инспирација и идеја, која игра би могла постати професија. Чести одговори су програмер, фудбалер...


Затим смо уз коцкице "Покрени причу" откривали своје особине или могућу професију.

Ја сам добила слику Сунца а свако дете је заиста добило слику која је некако и слична ономе што воли, што га представља.


Рад се наставља са одељем 4/1 који уче више речи на француском, воле да говоре о професијама којима би могли или желели да се баве у будућности. Час и радионица протичу превише брзо за њих и желели би да наставе још један круг са коцкицама.


У седмици од 17.10. до 21.10. одржано је више радионица.

У одељењу 3/2 који су нам познати као Букварци, учитељице Зорице Обрадовић радионица под називом "Какав сам? Каква сам?" је била чаробна.

Ова тема нам је планирана у оквиру представљања. Одлучила сам да то буде креативно представљање уз цртање и истицање особина/придева. Картице са цртежима су дивне, погледајте их:








Направљено са љубављу - то је тајна.


Живот је леп...порука на блузи наше учитељице Зорице док ми вежбамо на француском баш исти придев леп/лепа.


Воле француски па желе да уче. Пошто су наше радионице свеобухватне по питању тема и предмета, можемо укључити и француски.

Послушајте како је све то звучало, чудесни су:



Иста радионица се одвија и у одељењу 4/1 , ученика учитељице Јелене Златић.

Они су наши "Златићи" и чудесни су такође.

Исцртавали су картице, писали особине и уживали у игрици у којој се извлачи картица за свако дете и откривају се његове особине али и таленти, жеље, способности, афинитети...назире се будућа професија лагано.


Ево њихових радова али послушајте их и како звуче:





Ево и њиховог видеа:



Наши старији ученици су преоптерећени бројем часова у школи па се наш рад одвија и у Гугл учионици у току седмице. Овде је приказан дигитални постер који је креирао Лазар Анђелић 8/1 али и цртеж нашег уметника Богдана 7/2 који је нацртао Арханђела Михајла:





Ове седмице смо креирали картице са особинама и у одељењу 3/2 учитељице Драгане Митровић. Прозвали смо се "Смајлићи - Смешкићи" по њиховој учитељици.

Ево и њихових креација а ускоро стиже и видео.

Певали смо и на француском и на српском. Песмицу на српском су учили на верској настави са вероучитељем Дарком.











Наставиће се...

15 views

Recent Posts

See All
bottom of page